Laser dentar Light Touch

Laserul se utilizeaza aproximativ 20 de ani in stomatologie. Aplicarea laserului a fost prioritar pe tesuturile moi, adica gingie , mucoasa etc.

O data cu aparitia aparatului Light Touch by Laser Light Instrument aplicarea laserului a devenit  la fel de efectiva  pe tesuturi moi precum si pe cele dure cum este  emalul dentar , osul maxilar.  In esenta aceasta frecventa de unda utilizata in Light Touch creaza micriexplozii in tesuturile applicate.

Frecventa laserului utilizata  de Light Touch(2940nm) vaporizeaza tesuturile si nu le carbonizeaza cum fac majoritatea altora , ce reduce dublu timpul de vindecare postoperational la tesuturile moi.

La tartare cariei Light Touch ofera posibilitatea de tratament fara freze si fara anestezie, ce asigura lipsa oricarei dureri in sedintele la stomatolog.

Acest apparat este util in toate ramurile a stomatologiei : chirurgie , odontoterapie , ortodontie , implantologie , endodontie , protetica  , estetica etc.

Un cuvant separate de spus pentru utilitatea Light Touch in cazul tratamentelor la copii. Fara freze si injectii copiii nu au frica de sedintele la stomatolog , astfel se reduce riscul legat de complicatiile anesteziei locale , generale  , inhalosedare.

Share:

Lasă un răspuns